معماری در مد دیور
کریستین دیور، یکی از بزرگترین طراحان فرانسوی، در ۲۱ ژانویه سال ۱۹۰۵ در گرانویل متولد شد. پاریس شهری بود که او برای شروع کار خود در هنر و صنعت مد انتخاب کرد و علیرغم این واقعیت که او تنها حدود ۱۴ سال در صنعت مد فعالیت داشت، در سال 1957 ، بیش از نیمی از صادرات پوشاک فرانسه از خانه مد دیور بود. او مجموعههای خود را متناسب با زمان طراحی میکرد. در سال ۱۹۴۷، پس از جنگ جهانی دوم، او خلاقیتهایی بروز داد که موجب شادی و اعتماد به نفس مردم بود. به عنوان مثال، به وضوح میتوان دریافت که گلها الهامبخش طراحی لباسهای مجموعه “Corolle” او هستند. زنانی که لباسهای “Corolle” میپوشیدند، شبیه لالههای جوان بودند!
خلاقیتهای مبتنی بر جامعه
سپس مجموعه “En 8” که با عنوان “نگاه جدید” نیز شناخته میشود، منحنیهای بدن زنان را تقویت کرد. در طرحهای این مجموعه، کمر محور اصلی انحنای بدن فرض شده بود. با این مجموعه، وی میخواست که زنان اعتماد به نفسی را که در دوره اشغال جنگ در ناامنی و اضطراب از دست داده بودند دوباره بازیابند. البته فمینیستها برخی از مجموعههای او را دوست ندارند، زیرا فکر میکردند که زنان با پوشیدن آنها به بند کشیده میشوند!
مجموعههای بعدی دیور رفته رفته معتدلتر شدند. کمر و باسن کمتر مورد تاکید قرار گرفته و هر مجموعه بسته به بستر آن ، یک شمایل متفاوت ارائه میداد. به همین دلیل است که نمایشهای مد دیور بسیار قابل پیشبینی بودند. خلاقیتهای او مبتنی بر جامعه بود. او معتقد بود که مد میتواند آنچه را که زنان لازم دارند، به آنان ارائه دهد.
جنگ جهانی دوم و عطر “خانم دیور”
در جنگ جهانی دوم، خواهر کریستین دیور، عضو مقاومت فرانسه در برابر اشغال نازیها بود. وی به اسارت گشتاپو درآمد و به اردوگاه کار اجباری راونزبروک در آلمان اعزام شد و تا زمان آزادی در سال ۱۹۴۵ در زندان بود. وی به عنوان ادای احترام به خواهرش یکی از عطرهای خود را “خانم دیور” نامگذاری کرد. از ویژگیهای جالب او که او را در کنار فعالیتش در مد به شخصیت بسیار مشهوری تبدیل کرده، این بود که او صاحب یک گالری هنری در پاریس بود. در واقع او قبل از شروع کار خود در هنر و مد میخواست معمار شود، در حالی که پدر و مادرش میخواستند او به تحصیل سیاست بپردازد. وی در مؤسسه مطالعات سیاسی پاریس، موسوم به علوم پو نیز ثبت نام کرد. اما مطالعات سیاسی قطعاً برای او جذاب نبود و در سال ۱۹۲۸ تصمیم گرفت گالری هنری خود را در پاریس افتتاح کند.
گالری هنری دیور
در گالری وی آثار هنرمندان مشهوری مانند پابلو پیکاسو، مارسل دوشان، من ری، خوآن میرو و بسیاری دیگر به نمایش گذاشته شد. اثر مشهور سالوادور دالی، «استمرار حافظه»، برای نخستین بار در پاریس، در گالری دیور به نمایش در آمد. در سال ۱۹۵۷، چند ماه پس از ظاهر شدن روی جلد مجله تایم به عنوان اولین طراح فرانسوی، دیور برای تعطیلات به ایتالیا سفر کرد. در ۲۳ اکتبر دچار سومین حمله قلبی شد و در سن ۵۲ سالگی درگذشت. مارسل بوساک هواپیمای شخصی خود را به مونته کتینی فرستاد تا جسد دیور را به پاریس برگرداند و مراسم تشییع
پیکر دیور با حضور حدود ۲۵۰۰ نفر از جمله کلیه کارمندان وی و بسیاری از مشهورترین مشتریهای او برگزار شد. وی در سیمتیر دو کالین ، در وار فرانسه به خاک سپرده شد. در زمان فوت وی، خانه دیور سالانه بیش از ۲۰ میلیون دلار درآمد داشت.
#بام_طراحی_مد
دبیر: امیر طباطبایی
تصاویر:
اخبار هنرهای تجسمی را در پشت بام پیگیری کنید.
برای خرید نسخه کاغذی پشت بام به این لینک مراجعه کنید.