از سوربن تا هنرهای زیبا

12

دکتر حبیب آیت اللهی درگذشت

حبيب‌الله آيت‌اللهی اسفند 1313 در شيراز به دنيا آمد. تحصيلات ابتدايی را در دبستان پهلوی شيراز و دوره متوسطه را در دبيرستان‌های حيات و حاج قوام سپری كرد. از كودكی به ادبيات و نقاشی علاقه‌مند بود، از اين رو جهت ادامه تحصيل وارد دانشكده هنرهای زيبای دانشگاه تهران شد.

در سال 1338 با كسب رتبه ممتاز، مشمول قانون اعزام دانشجويان به خارج از كشور شد. سپس به مدرسه عالی هنرهای زيبای پاريس راه يافت و در آنجا شيوه‌های نوين نقاشی را فرا گرفت. او در همچنین رشته‌های معماری داخلی، نقاشی ديواری، پيكرهسازی و طراحی صنعتی را ادامه داد. اولین نمایشگاه انفرادی خود را در سال 1349 در گالری سیحون برپاکرد و از آن پس آثارش در نمایشگاه‌های انفرادی و گروهی در ایران و دیگر کشورها به نمایش درآمده است.

در همان سال 1349 دكترای تاريخ هنر تحليلی و تطبيقی را از دانشگاه سوربن دريافت كرد. سپس به ایران بازگشت و در سمت استاديار در دانشكده هنرهای زيبای دانشگاه تهران به تدريس مشغول شد. آيت‌اللهی در سال 1351 رشته معماری داخلی را بنیان نهاد و چند سال بعد، در 1354 بار ديگر عازم فرانسه شد. از دستاوردهای سفر دوباره او، دوره كارشناسی ارشد زيبايی‌شناسی و دكترای هنرهای تجسمی علمی و عملی با رتبه عالی بود. او همزمان در رشته شهرسازی نيز تحصيل كرد و به درجه‌ معادل دكترا دست يافت.

در سال 1356 به مدت شش ماه در دانشگاه سوربن به تدريس هنرهای اسلامی پرداخت. پس از انقلاب، به ایران بازگشت و مسئوليت‌های خطيری همچون سرپرستی گروه برنامه‌ريزی هنر، مديريت گروه ترجمه‌ و تاليف كتاب‌های هنری و همچنين رياست دانشكده هنرهای زيبای دانشگاه تهران را بر عهده داشت.

حبيب‌الله آيت‌اللهي عضو پيوسته فرهنگستان‌ هنر و از هنرشناسان برجسته كشور بود که علاوه بر تأسيس دانشكده هنر دانشگاه شاهد و نيز همراه در هيات موسسان موزه هنرهای سنتی سازمان صنايع دستی، تالیف و ترجمه مقالات و کتاب‌های مهمی را در كارنامه خود دارد.

پشت‌بام درگذشت این استاد فرهیخته را به جامعه فرهنگ و هنر و ایران تسلیت عرض می‌نماید.

بام خبر

عکس از آذین حقیقی

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.