نفیسه شهدادی
متولد اسفند ۱۳۳۳ – رشت
فارغالتحصیل رشته گرافیک از دانشکده هنرهای تزئینی (دانشگاه هنر تهران) – ۱۳۵۸
فعالیت در زمینههای نقاشی، گرافیک و تصویرگری از سال ۱۳۵۴ در آتلیه شخصی؛
تصویرگری بیش از ۴۵ کتاب کودک و نوجوان، از جمله:
خانم خرگوشه (انتشارات امیرکبیر – ۱۳۶۰) / یک حرف تازه (محراب قلم – ۱۳۶۶) / پرنده و دختر (نشر دریا – ۱۳۶۸) / حوض کوچک، قایق کوچک (انتشارات همگام – ۱۳۶۹) / بابا و باران (کانون پرورش فکری – ۱۳۷۴) / قند و پروانه و خواب (انتشارات مدرسه – ۱۳۷۹) / تارکان پسر چابکسوار (انتشارات شهر قلم – ۱۳۹۶) / قلقل جان و دنبالهی جادویی (از مجموعه «بهترین نویسندگان ایران» شهر قلم – ۱۳۹۷) / و…. مدیریت هنری و تصویرسازی مجلات کودک و کتابهای درسی دبستان؛
برگزاری ۲ نمایشگاه انفرادی نقاشی و شرکت در بیش از ۵۰ نمایشگاه گروهی تصویرگری و نقاشی؛
عضویت در هیأت انتخاب و داوری چند رویداد و نمایشگاه، از جمله:
پنجمین نمایشگاه آثار تصویرگران کتاب کودک (۱۳۸۱) و نخستین جشنواره تصویرگری کتابهای درسی (۱۳۸۳) و….
.
خانم شهدادی در توصیف چگونگی ورودش به رشته هنر ودوران حرفه ای خود، چنین نوشته است:
{از کودکی هم عشق به نقاشی داشتم، هم کتاب و خواندن؛ در خانواده هم کاملاً زمینهاش بود. اما آن سالها توجه به نقاشی و هنر در مدرسه و خانواده و زندگی کودکان چندان همهگیر نبود و در تمام دوران مدرسه از این نظر تنها بودم. یاد گرفتم باید برای آرزوهایم کفش آهنی بهپا و زره فولادی بهتن کنم و از بسیاری چیزها چشم بپوشم. گرچه کمی بعد با تأسیس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، فضا بهطور محسوسی برای نسل بعد تغییر کرد.
برآیند تحصیل دانشگاهیام در رشته گرافیک، در عین عشق به نقاشی و ادبیات، تبدیل به شاخه مهمی از زندگی حرفهایام «تصویرگری» شد. (به ویژه ژانر «کتاب کودک»)؛ با این آرمان که در ایجاد فضای زیبا و انسانی در ذهنهای پاک کودکان دستی داشته باشم. هرچند احساس میکنم این روزها به سکوتهای دیداری هم در این شلوغبازارِ تصویری نیازمندیم.
نفیسه شهدادی – اسفند ۱۳۹۷