نمایشی آبستره از ذهن هنرمند

17

درباره آثار احمد منتظری رودبارکی

احمد منتظری‌ رودبارکی از هنرمندان برجسته گیلان است که تلاش‌های او منجر به تاسیس رشته گرافیک در سال ۱۳۸۴ و رشته نقاشی در سال ۱۳۸۶ در دانشگاه سراسری گیلان (رشت) شده است. او از طراحان معاصر قرار می‌گیرد که خودکار را به عنوان ابزار طراحی انتخاب کرده است.

از جمله فعالیت‌های او می‌توان به نمایشگاه‌های گروهی در موزه نیاوران، گالری برگ و عضویت در گروه نقاشی «دیوار سفید» اشاره کرد. از مجموعه طراحی‌های شاخص وی می‌توان به مجموعه «تمدن‌های فراموش‌شده»، «آشپزخانه مهد علیا» و مجموعه فعلی او به نام «هزار و یک شب» اشاره کرد که از سال ۱۳۹۰ آغاز شده و تاکنون به ۷۶۰ فریم رسیده است. منتخبی از این مجموعه به تعداد ۳۵ فریم در گالری چوم به نمایش درآمده است.

مجموعه «تمدن‌های فراموش‌شده» شامل تصاویری از نقش‌مایه‌ها، بافت‌ها و عناصری از فرهنگ بصری ایرانی در دوران اسلامی است که در کلیت صفحه با تنالیته‌های مختلف خاکستری ثبت شده‌اند.

وی با تکیه بر طراحی و تاکید بر عنصر خط و حفظ تنالیته‌های خاکستری، با ایجاد توازن و تعادل بین عناصر بصری و فضاهای خالی و ایجاد پترن‌های موازی، سعی در ساخت خطوطی منظم و در عین حال آزاد دارد. این خطوط، گاه به واسطه‌ی قرارگیری یک شی از اشیا روزمره زندگی، با پترن‌های موازی ادامه پیدا کرده و تا لبه‌های کادر گسترش یافته‌اند. گاهی یک گسستگی در بین خطوط به چشم می‌خورد و گاهی فواصل بیشتری پیدا می‌کنند.

تنوع هندسی منظم و در عین حال نامنظم سطوح، منجر به تجمعی از خطوط یکسان که گاهی به صورت اعوجاجی از سطوح نمایان می‌شود. این خطوط لحظه‌ای سکون و گاهی آشوب را به نمایش می‌گذارند، همچون نمایشی آبستره از ذهن هنرمند و اتفاقات روزمره زندگی که روی کاغذ نقش بسته‌اند.

بام طراحی
انیس تبرایی

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.