8 تا21 مهر1400 – موزه گرافیک ایران
نمایشگاه «پوستر سادهی رنگی» به یاد و احترام سرژ آواکیان، طراح گرافیک معاصر ایران با همراهی چهل نفر از طراحان گرافیک در موزه گرافیک ایران برگزار میشود. این رویداد به مناسبت اولین سالگرد درگذشت سرژ آواکیان، هنرمند و استاد پیشکسوت رشته گرافیک و همچنین ادای احترام و پاسداشت پنجاه سال فعالیت حرفهای و تدریس گرافیک این هنرمند و تربیت شاگردان بیشماری، با حمایت انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران برگزار میگردد. ریحانه شیخبهایی مدیر هنری این نمایشگاه است.
سرژ آواکیان درسال 1317 در خانواده ایرانی- ارمنی در محله بارناواک تبریز چشم به جهان گشود. در سنین کودکی همراه خانواده به تهران آمدند و او در تهران مشغول تحصیل شد. سرژ جهت ادامه تحصیل به لندن رفت و بعد از اتمام تحصیلات تکمیلی خود در دانشگاه هنرهای زیبای کریدون لندن، به ایران بازگشت و فعالیت حرفهای خود را آغاز کرد. سرژ در کنار تدریس در دانشگاه، فعالیت خود را در زمینه طراحی و تبلیغات تجاری برای شرکتهای صنعتی آغاز کرد. همچنین او مطالعات زیادی بر روی ساختار حروف و نوشتار ارمنی داشت و آثار فراوانی در این زمینه از وی باقی مانده است. توانایی و تسلط وی به چاپ سیلک اسکرین به حدی بود که این رشته را از سطح تکنیک و اجرا فراتر برده و به جایگاه اثر هنری ارتقا داد. سرژ آواکیان علاوه بر تدریس و فعالیت حرفهای در رشته گرافیک، در زمینه نقاشی نیز مهارت داشت. سرژ آواکیان در رویدادهای مهمی از جمله اولین و سومین بینال نقاشی تهران که به مدیریت هنرمند سرشناس مارکو گریگوریان برگزار شد، شرکت داشت. تعدادی از آثار وی در مجموعههای خصوصی و موزههای متعددی نگهداری میشود.
از شاخصترین کارهای سرژ پژوهش بر روی طراحی حروف فارسی و ارمنی است که در پی انجام تحقیقات فراوان بر روی الفبای زبانهای مختلف انجام گرفته است. هم اکنون طراحی حروف روزنامه آلیک، از آثار به جا مانده از سرژ آواکیان است. وی بنیانگذار زیرمجموعههای جدید گرافیک چون طراحی حروف، گرافیک تلویزیونی، گرافیک محیطی، بسته بندی، چاپ سیلک، صفحهآرایی، شناخت ابزار و خصوصا استفاده و ترویج ایربراش در دانشگاه هنر بوده است.
او طراحی بیش از پنجاه عنوان پوستر تئاتر، طراحی و اجرای بیش از چهل عنوان پوستر سیلک اسکرین با موضوعات فرهنگی هنری، طراحی بیش از پنجاه عنوان اوراق اداری صنایع مختلف از جمله کارخانه سنگرکار، ساراول، پشم سنگ، مینو، شرکت صنایع شیر ایران، شرکت داده پردازی ایران و همچنین طراحی بیش از صد لوگو برای موضوعات مختلف را در کارنامه حرفهای خود دارد. از مهمترین و آشنا ترین کارهای وی میتوان به مجموعه طراحیها و کارهای تبلیغاتی وی برای شرکت مینو (از جمله طراحی لوگو و بسته پفک نمکی و آدامس شیک) اشاره نمود.
در این نمایشگاه چهلوسه پوستر یادبود از چهل هنرمند به نمایش درخواهدآمد. هنرمندان شرکتکننده در این نمایشگاه عبارتند از:
قباد شیوا، مصطفی اوجی، فرزاد ادیبی، اونیش امینالهی، مصطفی اوجی، ادیک بغوسیان، نسرین بنیادی، علی بوذری، احسان پارسا، کوروش پارسانژاد، فرشید پارسیکیا، آرا ترهاروتونیان، اسدالله چهرهپرداز، علی خسروی، علی خورشیدپور، مهردخت دارابی، لادن رضایی، محسن سلیمانی، سیروس سلیمی، مازیار زند، مهدی فاتحی، اشکان قازانچایی، کوروش قاضی مراد، مجید عباسی، کیانوش غریبپور، مدیا کاراپتیان، مجید کاشانی، فاطمه کرکهآبادی، حسن کریمزاده، مریم کهوند، بهروز کیانی، اهورا محمدی، سیما مشتاقی، مهنوش مشیری، فاطمه ملکافضلی، ایرج میرزاعلیخانی، اردشیر میرمنگره، نوشین ناظمان، سونیا نواب، حسین نوروزی و آرپا هاکوپیان.
این نمایشگاه پنج شنبه ۸ مهر در موزه گرافیک ایران به صورت آنلاین افتتاح خواهد شد. علاقمندان میتوانند مراسم افتتاحیه را از طریق لایو اینستاگرام در صفحه انجمن صنفی طراحان گرافیک (@igds) ایران دنبال کنند. در برگزاری این نمایشگاه انجمن دانشگاهیان ارامنه ایران، باشگاه فرهنگی ورزشی آرارات، روزنامه آلیک، جناب آقای مهندس آرا شاوردیان (نماینده مسیحیان ارمنی تهران و شمال ایران در مجلس شورای اسلامی)، مجتمع چاپ دیجیتال کوفا و استودیا فا همکاری داشتند.
این نمایشگاه به مدت ۲ هفته از تاریخ ۸ مهرماه تا تاریخ ۲۱مهر ماه در موزه گرافیک ایران برپا است و بازدید کنندگان محترم میتوانند با رعایت پروتکلهای بهداشتی از آن دیدن کنند.
ساعات کار موزه گرافیک:
یکشنبه تا پنج شنبه، ۹ صبح تا ۵ بعد از ظهر
مکان: بزرگراه باقری، بلوار استقلال، خیابان شهیدان قزوینی شمالی (توحید شمالی)، پارک پلیس، عمارت ارباب هرمز، موزه گرافیک ایران.