گالری گردی در این هفته
گالری گردی در تهران
نمایشگاه پرتره در هنر مدرن و معاصر شامل آثاری از گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران، 15 مهر تا 27 آبان 1403
انجمن مجسمه سازان ایران و بنیاد لاجوردی برگزار می کنند
«گفتگو با هنرمند»
رویداد اول: مهسا کریمی زاده
با حضور: حمیدرضا کرمی و سحر علایی
13 مهر 1403
گالری گردی آنلاین
گالری گردی در کرج
گالری گردی در مشهد
گالری گردی در تبریز
گالری گردی در سنندج
گالری گردی در اصفهان
نوشت آرت
عنوان: خطوط را دنبال کن
هنرمند: بردیا مرادی
زمان: ۱۸ خرداد تا ۱ تیر
محل نمایش: گالری یافته
در تازه ترین نمایش از گالری یافته، بردیا مرادی، تجربهای عمیق و فلسفی از زندگی و هنر خود را به نمایش میگذارد. این نمایشگاه که مجموعهای از نقاشیهای اوست، با استفاده از تکنیکی که همواره وجود داشته اما او به شیوه خود به آن پرداختهاست، تا به دنیایی از خطوط و شکلها بپردازد. در این تکنیک، هنرمند ابتدا خطوطی را با چشمان بسته بر روی بوم میگذارد و سپس با باز کردن چشمانش، تصاویری را در دل این خطوط کشف میکند و میبیند و به آنها جان میبخشد. همچنین از نظر هنرمند این خطوط نمایانگر مسیری است که در زندگی طی میکنیم.
مجموعهی دیگری که در این نمایشگاه به نمایش درآمده، “سایه و روشن” نام دارد که از همان ایده و تجربیات زندگی هنرمند نشأت گرفته است. بردیا مرادی با استفاده از رنگهای اکریلیک، رنگ روغن، پاستل و اسپری، تصاویری را خلق کرده که از ترکیب خطوط و لکههای گاه بیمعنی و در هم آمیختگی رنگها، بهره میبرد. این آثار نتیجه بازی و کنجکاوی با ابزارهای مختلف و تجربیات شخصی هنرمند در زندگی و هنر او هستند.
بردیا مرادی با تکیه بر ناخودآگاه خود، لحظات جاودانهای را در نقاشیهایش به تصویر کشیده است. هرچه این تجربهها اصیلتر باشند، احساسات عمیقتری در مخاطب برمیانگیزند و فصلی مشترک از عواطف و احساسات انسانی را به نمایش میگذارند.
نمایشگاه “خطوط را دنبال کن” دعوتی است به تماشای تجربهای عمیق و فلسفی از زندگی، که از طریق آثار بردیا مرادی در گالری یافته به ارمغان آمده است.
هنرمند: @barddddddddd
گالری: @yaftehgallery
نویسنده: @golazinfiroozi
ویدئو: @ftmpic
شعر هفته
صراحیِ آبی
ترک بر قلب خود دارد و
خنده بر لب
زمانی
یادی و
شرابی
زمانی
آبادی و
خراب
و گاه
بهیادی
فرومیریزی
ترکی که بر قلب داری این است
صراحیِ آبی!
حسین طوافی
او آغاز همه چیز بود
وقتی نیمروز پیوسته
میخواند در گوش زنجره
وقتی آب نوشیدم ، خنک بود و
عصب در دندانم دوید و
به خورشید نگاه کردم
به برادههای پرتقالیاش
و آن نوشابهی الهی که گفته بودی بنوش
من نوشینروان تو ام!
بازجایی کهن، که از مردمانی گمشده در نم و علف
با تو میگویم
به من بازگرد فرزندم!
و من در نیمروز تابستانی او را دیدم
تیشتر
در جامهی ارغوان
با نرمای صمغ و
انگبین
در سرانگشتانش
و در خنکا رفتم!
و باز در خنکا رفتم
و به سیلاب ِ شاهماران رسیدم
به باباکوهیهای سالخورده
با بوتههای گون در خورجین صدهزارسالهاش
سروستانهای بیجاده
و مسیرهای سیم
با نیمکتهایی برای نشستن و پا سست کردن
و او را یافتم
ورزای زرین شاخِ فلک
با چشم ِ گندمی
بر استواریِ بُرّای قدرتش
او را دیدم، در اصوات و شکلها
جنسها و انواع
با نیروی کوهستان
فروزندهی آذرخشِ عظیم
به هیات نریانی شکوهمند
که استواری زمین است
سم بر سنگ خاره میکشد و
به کائنات مینگرد
به فردای پر تلاطم ما و
نسیمی که از دست من بیرون میشود
چون غباری
که از کورهراهها برمیخیزد و
محو میشود
در سرابی دوردست….
حسین طوافی
به پیشنهاد فرزین پارسیکیا
اﺗﻮﻣﺒﻴﻞهاي دوﻟﺘﯽ ﺷﻴﺸﻪﯼ ﺑﺎﻧﮏها
ﭘﻴﺸﺎنی ﭘﺎﺳﺒﺎنها ﻗﻨﺪاق ﺗﻔﻨﮓها
ﭘﻞهاﯼ ﭘﺸﺖ ﺳﺮ
و
دلهاﯼ ﻋﺰﻳﺰانﻣﺎن را ﺷﮑﺴﺘﻪاﻳﻢ
ﺗﺎ
ﺑﻪ اﻳﻦﺟﺎ رﺳﻴﺪﻩاﻳﻢ
از ﻣﺴﻴﺮ ﺁزادﯼ ﻣﻴﺪان ﻋﺪاﻟﺖﺑﻮد ﻗﺮار ﻣﺎ
در اﻳﺴﺘﮕﺎﻩ ﻏﻨﺎﻳﻢ ﭘﻴﺎدﻩ ﺷﺪﻳﺪ ﺷﻤﺎ
ﻣﻦ ﺑﻪ اﻳﻦ ﻋﺸﻖ ﻋﻤﻮﻣﯽﻣﺸﮑﻮﮐﻢ
ﻟﻄﻔﺎ
ﭘﺮﭼﻤﯽ را ﮐﻪ ﺑﻪ ﺷﻤﺎ دادم ﺑﻪ ﻣﻦ ﺑﺮﮔﺮداﻧﻴﺪ
___________________
اندوهت اگر آبستن اندیشه نباشد سترونی
نترس
بگو
: ماه مکعب
: آفتاب مستطیل
: درخت معلق
این شورش اصلن بی دلیل نیست
ولی این توصیه طعم تحکم دارد
چه کنم؟
من هم مردی از این قبیله ام.
علیشاه مولوی
به پیشنهاد آناهیتا رضایی
کتاب هفته
پیشنهاد خواندنی
سمفونی مردگان
عباس معروفی
گروه انتشاراتی ققنوس
سید عباس معروفی (۲۷ اردیبهشت ۱۳۳۶- ۱۰ شهریور ۱۴۰۱) رماننویس، نمایشنامهنویس، شاعر، ناشر و روزنامهنگار بود. او به علت موضعگیریهای مشخصش در ایران بارها دستگیر شد، مورد بازجویی قرار گرفت و ناچارن ترک وطن کرد. آثار او به چند زبان ترجمه شدهاند.
رمان سمفونی مردگان او در سال ۱۳۶۸ چاپ شد و در سال ۲۰۰۱ از بنیاد انتشارات ادبی فلسفی سورکامپ برندهی جایزه شد.
سمفونی مردگان داستان یک خانواده از چند منظر و روایت است.
از متن کتاب:
چه تنهایی عجیبی! پدر خیال می کرد آدم وقتی در حجره ی خودش تنها باشد، تنهاست… نمی دانست که تنهایی را فقط در شلوغی می شود حس کرد
به پیشنهاد ارنواز صفری
داستان هفته
مارکو دنوی در سال 1922 در بوئنس آیرس دیده به جهان گشود. او به خاطر داستانهای کوتاهش شهرت جهانی دارد. این نویسنده با ارائه دیدگاهها و تفاسیر تازه و عجیب به بازنگری کلیشههای معمول در بسیاری از روایتهای ادبی میپردازد. دنوی نگرانیها و دغدغههایش را به طور مستقیم با مخاطب داستانهایش در میان میگذارد. اقتباسی از کتاب“ آیین سری“ وی با موفقیت زیادی بر روی پرده سینما به نمایش درآمد.
سرآغاز
آخرین جنگ اتمی، بشریت و تمدن را از صحنه زمین محو کرد و زمین مانند یک کویر سوخته شده بود. پسر یک خلبان سفینه فضایی در منطقهای شرقی زنده ماند. پسرک از گیاهان تغذیه میکرد و در یک غار میخوابید. مدتها از وحشت فاجعهای که برایش رخ داده بود گیج و مبهوت بود، تنها میتوانست برای پدرش اشک بریزد و زاری کند.
رفته رفته خاطراتش کمرنگ شده، از هم پاشیدند و به یک رؤیا بدل شدند، وحشتش جای خود را به ترسی مبهم داد. گهگاهی صورت پدرش را به یاد میآورد که به او لبخند میزد، او را توبیخ و سرزنش میکرد، یا هنگامیکه از سفینه مملو در آتش و هیاهویش بالا میرفت و در میان ابرها گم میشد. سپس دیوانه وار از تنهایی، زانو میزد به او التماس میکرد که باز گردد. همان روزها بود که زمین دوباره سرسبز شد، گلها روییدند و درختان پر از میوه شدند.
پسرک که حالا مرد جوانی شده بود شروع به کشف سرزمینش کرد، یک روز پرنده ای را دید، روز دیگر گرگی، روزی دیگر به ناگهان خود را در برابر دختر جوانی همسن خود یافت که مانند او از ویرانیهای جنگ اتمی به جا مانده بود.
پسرک پرسید: نامت چیست؟
دخترک پاسخ داد: حوا، و تو؟
پسرک: آدم.
مترجم: الهام عسکری راد
فیلم هفته
سیمارون – Cimarron (1960)
کارگردان: آنتونی مان
بازیگران: گلن فورد، ماریا شل، آن باکستر، هری مورگان
دهه چهل و پنجاه میلادی دوران طلایی وسترن ها بودند. بسیاری از وسترن های به یاد ماندنی تاریخ سینما در این دوران ساخته شدند و کارگردانان بزرگی، چهره های بزرگ بازیگران بزرگ سینما را در چشم اندازهای زیبا و خیره کننده مناظر دشت های آمریکا در قاب های مسحور کننده خود ابدی ساختند. داستان این فیلمها با زمین بکر پیوند نزدیکی دارد و رابطه انسان ها با زمین و مالکیت آن از وجوه اصلی وسترن ها به شمار می آید. در 22 آوریل سال 1889 نخستین جویندگان زمین که به تخمین، جمعیتی در حدود پنجاه هزار نفر برآورد شده است مسابقه خود را برای تصاحب زمینی به وسعت دو میلیون هکتار آغاز کردند. زمینی که قلمرو سرخپوستان بود و از مرغوب ترین اراضی ایالات متحده به شمار می آید. آنچه آبراهام لینکلن طبق لایحه ای در سال 1862 به قانون در آورده بود، به مهاجران نو اجازه تملک 160 هکتار از اراضی این قلمرو را به شرط اسکان و آبادی زمین می داد، لایحه ای که 27 سال بعد توسط رئیس جمهور بنجامین هریسون طی لایحه اعتبار تخصیصی اراضی سرخپوستان اجازه تملک قلمرو آنان را تحت عنوان اراضی بدون مالک به کسانی که زودتر به اراضی موعود برسند صادر کرد. در تاریخ آمریکا جویندگان زمین 1889 یا جویندگان اوکلاهما نامی است که به این مسابقه بزرگ داده اند. جویندگان پشت خط مبدا با اسب ها، گاری ها و ارابه ها قرار گرفتند و با علامت شروع، سفر خود را به سوی رویاها و آینده نسلهای بعدی آغاز کردند. در این میان سابرا کراوات، نوعروس یانسی سیمارون کراواتِ وکیل، ماجرای سفر پر فراز و نشیب خود را می آغازند. در طی سفر، یانسی از خانواده ای که هشت فرزند قد و نیم قد دارد دستگیری می کند و آنها را بر گاری خود سوار می کند. در اوکلاهما، شهر مقصد، باب یانتیس شرور و نوچه هایش به خانواده ای سرخپوست حمله می کنند و این تعرض یانسی و دوست سردبیرش را به دفاع از آنان سوق می دهد. جدال روزنامه اوکلاهما با شروران و حوادثی که برای سیمارون و رفیق روزنامه نگارش رقم می خورد سرآغاز درامی حماسی و وسترن است که مسئله قانون و صیانت از آن را به سرنوشت قهرمانان فیلم پیوند می دهد.سی سال پیش از سیمارون 1960 اقتباسی سینمایی به کارگردانی وسلی راگلز و تولید کمپانی آر.کی.او از رمان سیمارون نوشته ادنا فِربِر در سال 1930شده بود که جایزه بهترین فیلم سال و بهترین فیلمنامه اقتباسی اسکار را از آن خود کرده بود و گران ترین تولید آر.کی.او تا آن زمان به حساب می آمد. نسخه 1931سیمارون، اولین وسترن از چهار فیلم وسترنی است که افتخار کسب بهترین فیلم از جانب آکادمی اسکار را بدست آورد. افتخاری که شصت سال بعد فیلم با گرگها میرقصد(1990) و پس از آن نابخشوده (1992) و جایی برای پیرمردها نیست(2007)، به آن دست یافتند. در محبوبیت این درام همین نکته بس که در سال 1967 نیز سریالی از آن در شبکه سی. بی. اس آمریکا تولید شده است.
به پیشنهاد ارغوان نامور و شهاب عبدالهپور
گالری گردی از هفته گذشته
گالری گردی در تهران
گالری اُ با همکاری گالری آران، نمایشگاه استودیو ۵۱، بهار صمدی و نوید سلاجقه، 6 تا 17 مهر1403
گالری گردی آنلاین
گالری گردی در اصفهان
گالری گردی در کرمان
گالری گردی در آمل
گالری گردی در کاشان
برای درج آگهی در گالریگردی هفته با خرپشته به شماره 09124110368 پیام دهید
اطلاعات به روز نمایشگاههای خود را به آدرس [email protected] بفرستید.